fredag 23. oktober 2015

Vasking av tøybind

I dette innlegget skal jeg skrive mer om hvor enkelt det er å vaske tøybind. Les videre for en liste over 3 vaske-metoder som kan brukes, samt noen tips og triks.Vasking av tøybind
3 metoder som kan brukes

Bruk, oppbevar tørt og vask. Dette er den enkleste metoden, dersom du ønsker å vaske tøybindene i vaskemaskinen. Samtidig er dette også den metoden hvor det er størst risiko for at tøybindene får flekker som er vanskelig å få bort i vask.
Når du er ferdig med å bruke et tøybind, legger du det i en beholder av eget valg. Når du er klar for å vaske tøybindet, tar du det ut av beholderen du har oppbevart det i, og vasker det i vaskemaskin.

Bruk, skyll, oppbevar vått og vask.
Etter bruk, skyll tøybindet i kaldt vann frem til det meste av menstruasjonsblodet har blitt skylt ut. Oppbevar det våte tøybindet i en vanntett beholder av eget valg. Når du er klar for å vaske tøybindet, tar du det ut av beholderen du har oppbevart det i, og vasker det i vaskemaskin.

Bruk, skyll, oppbevar i vann og vask.
Etter bruk, skyll tøybindet i kaldt vann frem til det meste av menstruasjonsblodet har blitt skylt ut. Oppbevar det våte tøybindet i en vanntett beholder av eget valg, som er fylt med rent vann. Bytt ut vannet hver dag, med nytt, rent vann. Når du er klar for å vaske tøybindet, tar du det ut av beholderen du har oppbevart det i, og vasker det i vaskemaskin.


Dersom du ønsker det, så kan du bytte ut vasking i vaskemaskin med håndvask i de tre metodene jeg har skrevet om over. 

   TIPS! Jeg anbefaler å aldri vaske skitne tøybind på høy temperatur i vaskemaskinen. For høy temperatur kan få blodflekkene til å bli sittende fast i stoffet. Er du bekymret for bakterier, kan du eventuelt vaske alle tøybindene på høy varme i vaskemaskinen etter at de er vasket på lav temperatur, og alle blodflekker er borte.
   TIPS! Jeg bruker Vanish flekkfjerner pulver når jeg vasker tøybind i vaskemaskinen, og kan anbefale det for å hjelpe til med flekkfjerning. Du kan også bruke andre flekkfjerningsmidler på tøybindene før du vasker dem i vaskemaskin, dersom du ønsker det.
   TIPS! Ikke bruk tøymykner når du vasker tøybind. Det kan gjøre at tøybindene blir mindre absorberende.Tørking av tøybind

Tøybind kan tørkes i tørketrommel eller lufttørkes. Ved tørking i tørketrommel anbefales det å bruke lav varme, slik at trykknappene ikke smelter. Dersom tøybindet har PUL tekstil i seg, kan dette også smelte ved for høy varme i vaskemaskinen eller tørketrommelen.
Pass på at tøybindet er fullstendig tørt før det legges vekk til oppbevaring, eller brukes igjen.

   TIPS! Hvis du har liten hengeplass eller få klesklyper ledige for lufttørking, så kan tøybindene festes sammen i en lang rekke og henge til tørk sammen. Fest trykknappen på et tøybinds ene vinge til trykknappen på et annet tøybinds ene vinge, og fortsett på samme måten med flere tøybind. Da får du en sammenhengende rekke med tøybind som kan festes på samme klesklype, eller henges over en tørkestang.(Tøybind fra Girly Bits Pads)


I neste blogginnlegg skal jeg skrive om hvordan velge et tøybind.

Ha en fin dag!

2 kommentarer:

  1. Hei,

    Jeg lurer på om du vasker bindene sammenkneppet, eller er de åpne? Har lest div innlegg andre steder der noen vasker de sammenkneppet, en jeg tenker at de kan vel ikke bli så ren da?

    SvarSlett

Vær oppmerksom på at alle kommentarer modereres, og at det derfor kan ta tid fra du skriver kommentaren din til den publiseres på innlegget.

Jeg setter pris kommentarer som er hyggelige, konstruktive eller som inneholder rimelige spørsmål.

Kommentarer som er hatefulle eller på annen måte unødvendige eller støtende vil bli slettet.