fredag 9. oktober 2015

Hvorfor bytte til tøybind?

Det er mange gode grunner til hvorfor noen vil bytte fra engangsbind til tøybind. Les videre for å finne en liste over noen av dem.
Miljøhensyn: Det er mer miljøvennlig å gjenbruke et tøybind, før det eventuelt må kastes etter mange år, i forhold til hvor mye søppel det blir ut av å kaste alle engangsbind etter en gangs bruk.
Komfort: Det kan være mer komfortabelt å ha et tøybind som er laget av tekstil inntil huden, enn det er å bruke engangsbind som for noen kan føles som plastikk eller papir mot huden.
Estetikk: Tøybind kan sys av så mange fine mønstrete tekstiler, eller også ensfargete tekstiler som matcher bedre med undertøyet enn et hvitt engangsbind.
Kjemikalier: Dersom du tror på at det brukes ulike kjemikalier i produksjon av engangsbind, som blir sittende igjen i bindet etter produksjonen, så kan det være ønskelig å bytte til tøybind som kun er laget av tekstil for å unngå å ha slike kjemikalier inntil huden.
Pris: Dersom du ønsker å bruke tøybind hele livet, så kan det lønne seg prismessig i forhold til å måtte kjøpe nye engangsbind hver måned i mange år. Det er riktignok en mye større oppstartskostnad når du begynner med tøybind, men dersom du kan bruke de samme tøybindene i mange år så kan det lønne seg i det lange løp. Jeg oppfordrer deg som leser, til å gjøre din egen research gjennom å besøke nettsteder som selger tøybind, for å finne ut hvor mye det vil koste deg å starte med tøybind.Det kan også være noen grunner til at det ikke passer for enkelte å bytte til tøybind:

Håndtering av blod: Med tøybind så blir det litt mer håndtering av ditt eget menstruasjonsblod, enn det er med engangsbind. Avhengig av hvordan du velger å vaske dine tøybind, så kan du komme til å måtte holde i dine brukte tøybind for å for eksempel skylle dem før de går i vaskemaskinen. Er du derfor uvel rundt blod, så kan dette være et minus for deg.
Pris: Som sagt, så er oppstartskostnaden med tøybind mye større enn å kjøpe en pakke med engangsbind. Har du ikke midler til å dekke en slik oppstartskostnad, så kan det være en mulighet å kjøpe ett eller to tøybind av gangen over lang tid, og bruke dem sammen med engangsbind en stund, for å fordele kostnaden utover lengre tid.
Komfort: Som jeg har skrevet i tidligere blogginnlegg, så er det fleste tøybind laget med vinger som brettes rundt trusen, og festes sammen der med trykknapper. Dersom du synes disse vingene er ubehagelige, så kan det være et minus for deg ved bruk av tøybind.
Vasking av tøybind: Tøybind må vaskes og tørkes mellom hver gang du skal bruke det. Dersom du ikke har muligheter til å vaske ofte, kan det bli vanskelig dersom du ikke har nok tøybind til å klare deg mellom hver gang du får vasket og tørket tøybindene. For å kompensere for dette, kan man ha et større antall tøybind, slik at man har nok til å klare seg gjennom flere dager eller til og med hele menstruasjonen uten å måtte vaske og gjenbruke tøybindene en eneste gang.


Dette er bare noen av punktene som kan virke inn på valget om å bruke tøybind eller ikke. Jeg oppfordrer alle som er interesserte i temaet å gjøre egen research. Jeg har listet opp et par nettsider i den høyre sidebaren, hvor man kan kjøpe tøybind eller snakke med andre som bruker tøybind. Kikk gjerne innom der hvis du ønsker det.

I neste blogginnlegg skal jeg fortelle hvordan man bruker tøybind.


Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vær oppmerksom på at alle kommentarer modereres, og at det derfor kan ta tid fra du skriver kommentaren din til den publiseres på innlegget.

Jeg setter pris kommentarer som er hyggelige, konstruktive eller som inneholder rimelige spørsmål.

Kommentarer som er hatefulle eller på annen måte unødvendige eller støtende vil bli slettet.