fredag 30. oktober 2015

Hvordan velge et tøybind

Det er mange ulike former, lengder og grader av absorberingsevne som selges av tøybind, noe som kan gjøre det å kjøpe tøybind forvirrende for nye kunder. Les videre for informasjon om noen av disse.

Tøybind lages i flere ulike former. Her er noen eksempler fra min samling av tøybind:

(Tøybind fra Girly Bits Pads til venstre og fra Annybell's Essentials til høyre)

(Tøybind fra Trojacek Farms)

(Tøybind fra Green Your Cycle)

(Tøybind fra Annybell's Essentials)


Når du skal velge tøybindets form, så er det ofte en prosess hvor du må prøve ut en form, før du vet om den passer for deg. Hvilken vei du blør, kan også ha noe å si for hvilken form som passer best for deg. Hvis du for eksempel blør mot baksiden av bindet, så kan det være greit å ha et tøybind med større bakside, som det blå tøybindet med flamingoer over. 


Ulike lengder: Tøybind kommer i flere forskjellige lengder. Oftest er disse lengdene målt i tommer, eller inches på engelsk. Hvilken lengde du bør velge, handler også om din egen preferanse. Det kan være vanskelig å vite på forhånd, så også her anbefaler jeg å prøve ut noen forskjellige lengder av tøybind, for å finne din favoritt. Jeg har sett tøybind for salg i lengder fra seks tommer (omtrent 15 centimeter), helt opp til 15 tommer (omtrent 38 centimeter). Det er med andre ord et stort spenn av lengder å velge mellom. 


Ulik absorberingsevne: 
Stort sett lages tøybind med ulike grader av absorberingsevne. Dette er de mest vanlige: 
Pantyliner - truseinnlegg, for daglig utflod.
Light Flow - For bruk ved liten mengde menstruasjonsblod
Regular/Medium/Moderate Flow - For bruk ved middels mengde menstruasjonsblod
Heavy Flow - For bruk ved stor mengde menstruasjonsblod

Når du skal velge hvor god absorberingeevne du vil kjøpe tøybind med, anbefaler jeg å basere deg på hva du har brukt av engangsbind fra før av. Har du brukt engangsbind med få dråper på pakningen, så kan du velge tøybind for light flow. Har du brukt engangsbind med mange dråper på pakningen, så bør du velge tøybind for heavy flow.


Ulike selgere/butikker: Det er mange ulike butikker som selger tøybind. Vil du kjøpe fra Norge, så finnes det noen tøybind hos diverse nettbutikker, så jeg anbefaler å søke opp "tøybind" og klikke deg inn på nettbutikkene som kommer opp. 
Vil du kjøpe fra utlandet, så kan du både kjøpe fra større selskaper, og fra individuelle småbutikker. På nettsiden etsy.com kan du søke opp "cloth pad", og da får du opp mange individuelle småbutikker med ulike selgere som syr tøybind og selger der. Er du interessert i å finne større selskaper, kan du for eksempel kjøre et søk på google eller lignende med søkeordet "cloth pads"Til slutt:
Uansett hvilke tøybind du velger, så anbefaler jeg at du ikke kjøper mer enn to-tre like tøybind av gangen. Dette gjelder tøybind av lik lengde, tøybind med lik form, tøybind fra en enkelt selger/butikk og eventuelt også tøybind med lik absorberingsevne. Prøv ut tøybindene du har kjøpt for å sjekke at de passer for deg, før du går hen og kjøper mange som er like. 

Jeg anbefaler også å sjekke ut anmeldelser og feedback fra andre kunder når du vurderer å kjøpe tøybind fra en butikk, samt å se kritisk på bilder av tøybindets sømmer, form og lignende. På den måten kan du før kjøp fange opp selgere/butikker med tøybind som ikke er helt gode, eller er dårlig sydd. Du kan se en liste over ulike selgere/butikker som jeg har handlet tøybind fra her, hvor jeg også har notert ned dersom det har vært spesielt dårlig kvalitet på tøybindet eller dårlig kundeservice.
I neste blogginnlegg skal jeg skrive mer om hvordan man starter med å bruke tøybind, og hvilke ekstra ting som kan være lurt å ha i den forbindelse.

Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vær oppmerksom på at alle kommentarer modereres, og at det derfor kan ta tid fra du skriver kommentaren din til den publiseres på innlegget.

Jeg setter pris kommentarer som er hyggelige, konstruktive eller som inneholder rimelige spørsmål.

Kommentarer som er hatefulle eller på annen måte unødvendige eller støtende vil bli slettet.