fredag 25. september 2015

Hva er "moderne tøybind"?

I dette innlegget skal jeg fortelle kort hva jeg mener med "moderne tøybind". For å si det enkelt, så er tøybind kommet langt fra de ulike variantene som ble brukt i "gamle dager", det vil si før vi fikk engangsbind med lim på baksiden som brukes verden over i dag. Mange har nok enten opplevd selv, hørt om eller lest om diverse tykke, ubehagelige, eller lite effektive tøybind fra tidligere tider. Slik ser ikke moderne tøybind ut, og de er heller ikke laget på samme måten. "Moderne tøybind" (heretter kun kalt tøybind) kommer i ulike tykkelser, lengder, bredder og former, og denne store variasjonen gjør at det er gode muligheter for å finne sitt favoritt tøybind. Felles for de moderne tøybindene er at de er laget med tekstiler som er gode å ha mot huden eller er tilpasset, eller til og med spesifikt laget for, tøybind og tøybleie industrien. De fleste tøybind håndsys av kvinner som selger disse, ofte på nett, og tøybindene lages av mange ulike tekstiler. Hvordan tøybind er bygget opp med ulike lag av tekstiler, skal jeg fortelle mer om i et annet blogginnlegg senere. Men, det er viktig å vite at det brukes spesifikke tekstiler i tøybind for å absorbere menstruasjonsblod, og det brukes andre spesifikke tekstiler for å holde blodet inne i bindet så det ikke skal lekke ut i trusen eller klærne. Jeg skal fortelle mer om ulike tekstiler som brukes i tøybind i et senere innlegg.


(Tøybind fra Girly Bits Pads)

De fleste tøybind har vinger, som brettes rundt trusen og festes sammen for å holde bindet på plass. De fleste tøybind har trykknapper laget av plast som festemekanisme på vingene.
(Tøybind fra Girly Bits Pads)


Når man skal ta på et tøybind, legger man det i trusen, bretter vingene rundt trusen og fester trykknappene sammen. På bildet over er en hvit papirbit brukt for å illustrere trusen når tøybindet er festet sammen rundt den. Når man skal ta tøybindet av, åpner man trykknappen og løfter bindet enkelt ut av trusen. Tøybind er laget for å brukes om og om igjen, og vaskes mellom hver bruk. Hvordan man kan vaske tøybind skal jeg fortelle mer om i et annet blogginnlegg senere, men enkelt sagt så vaskes de på samme måte som du ville vasket klær som har blitt tilsølt med blod.


Det er med andre ord ikke vanskelig å bruke tøybind, og mange, inkludert meg selv, synes at det er mye mer behagelig å bruke tøybind enn det er å bruke engangsbind. I neste blogginnlegg skal jeg fortelle mer om oppbyggingen av tøybind, og hvilke ulike kategorier for absorberingsevne som brukes for tøybind.

Ha en fin dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vær oppmerksom på at alle kommentarer modereres, og at det derfor kan ta tid fra du skriver kommentaren din til den publiseres på innlegget.

Jeg setter pris kommentarer som er hyggelige, konstruktive eller som inneholder rimelige spørsmål.

Kommentarer som er hatefulle eller på annen måte unødvendige eller støtende vil bli slettet.